E njohur shpesh si Kleopatra, kjo është ndër letrat më të trishta të Elizabeth Taylor për Richard Burton

Elizabeth Taylor njihet si një nga femrat më të bukura dhe më të famshme në botën e kinematografisë, aq sa shpesh identifikohet si Kleopatra. Në aspektin personal, Taylor është përfolur shpesh për historitë e saj të martesave dhe divorceve, një nga të cilat ka qenë edhe ajo me Richard Burton. Me Burton, Taylor u martua dhe u nda dy herë, saqë publiku filloi të mendonte se dashuria e vërtetë e Taylor ishte pikërisht Richard Burton. Këto janë dy nga letrat që ata kanë këmbyer bashkë.

Elizabeth Taylor për Richard Burton:

“I dashur (ende) burri im,
Sa do doja të të tregoja dashurinë që ndiej për ty, frikën, dëshirën e brishtë e kafshërore – (me ty) – xhelozinë time, krenarinë, inatin tim ndaj teje ndonjëherë. Të gjithë dashurinë time për ty, dhe dashurinë që ti shpalos për mua – do doja të shkruaja për të gjithë këtë, por nuk mundem. Gjithë çfarë mund të bëj, është të ziej përbrenda, e të shpresoj që ta kuptosh si ndihem në të vërtetë.

(Ende) Gruaja jote.
P.S. Oh dashuri, mos na lër më kurrë ta marrim njëri-tjetrin për të mirëqenë!
P.P.S. 10 vjet nuk janë pak!

Ndërkohë Richard Burton shkruan për Elizabeth Taylor:

“E dashur (ende) gruaja ime,
Sytë e mi të verbër janë duke pritur dëshpërimthi për shikimin tënd. Ti sigurisht nuk e kupton se sa e bukur ke qenë, dhe se sa vend special ke siguruar në shpirtin tim”.

Duket qartë dhimbja që ndiejnë të dy për njëri-tjetrin, edhe pse ishin duke u divorcuar bashkë për herë të dytë. Dashuria e tyre ngjan me një dashuri në dukje platonike, ku palët edhe pse duhen, nuk qëndrojnë bashkë për arsye të tjera të jashtme. Ama nuk ishte e tillë, pasi ishin të dy ata që vendosnin si për martesat dhe divorcet e tyre, edhe pse është e dukshme që ndjenin dashuri për njëri-tjetrin, sido që rrodhi jeta e tyre.