Skandali përfshin futbollin, kujtuan se po luanin kundër vajzave, portieri del burrë në fund

Një ngjare aspak e zakontë ka ndodhur në ndeshjen e futbollit të femrave mes Iranit dhe Jordanisë.

Teksa të gjitha futbollistet e skuadrës së Jordanisë kishin menduar se po luanin kundër një gruaje tjetër, portieri i Kombëtares së Futbollit të Femrave të Iranit nuk ishte një grua, por një burrë.

Federata e Jordanisë për këtë çështje ka paraqitur një ankesë pranë FIFA-s.

Në peticionin dërguar FIFA-s, Federata e Jordanisë shkruan “Nëse ka ndonjë dyshim për përshtatshmërinë e një lojtari për të luajtur, një hetim duhet të hapet menjëherë. Ftojmë FIFA-n të marrë pjesë në këtë çështje”.

Në këtë ndeshje futbolli për femra të luajtur ndërmjet Iranit-it dhe Jordanisë, Irani fitoi penalltinë.