“Garancia e ujit jetike për komunitetin!”/Flet ing. Bardha Sokoli, specialistja e flakur nga puna

Rendesi e veçantë në çdo ujësjellës në Shqipëri është krijimi i Drejtorive “Cilesia e Ujit” e a nalizimimi kimiko-bakteriologjik-mjedisor i Ujit.
Ne Vitin 2002 unë kam filluar punë në Bashkine Kamez në protokoll, po në atë kohë po riorganizohej puna në Ujësjellës.
Kërkova që atëherë të punoj për sistemimin e cilësisë së ujit. Kam kërkuar te kaloj tek Zyra e Sherbimeve Publike ku jam marre me monitorimin e ujit në ujësjellës. Unë isha në kontakt të vazhdueshem për oraret e ujit, kontrollet në terren, analizat kimiko -Bakteriologjike. Për të qënë me afer sistemimit të punës më dërguan me autorizim në Nd.Uj .K.K. Nuk kishte aty ing. kimist as punonjës direkt që të merrej me ujin. Kam mbuluar shumë vënde pune, njëherësh se nuk ishin në strukturë, por puna duhej bërë, vërtetë një punë voluminoze, por shkresat duheshin bërë. Përveç kësaj kam qënë ndërmjetëse pa rroge për punën time në Bashkinë dhe D.H.Sh.P. Kam patur shumë gjera pune për ti sistemuar, kam punuar gjithmonë më shumë se 8 orë. Kam dalë në orën 06 mëngjes për të kontrolluar ujin, kam dalë dy orë më vonesë nga puna pasi duhej për ta sistemuar punën për të nesermen. Asnjëherë nuk kam marrë as veshtiresi pune, as ore shtese, as makine per kontrolle dhe marrjen e mosterave, as kampjuter nuk kam pase per sistemimin e shkresave. Çdo gjë e kam bërë me rrogen time. Primare ka qënë që në fillim klorifikimi i ujit sipas parametrave të lejuar, krijimi i Labaratorit Kimiko-Bakteriologjik i ujit në Kamez sipas standarteve Evropiane, kam kerkuar Ristrukturimin dhe ndertimin e S.P.V. sipas rregullave dhe ligjeve ne fuqi, kam kërkuar ristrukturimin dhe ndërtimin e depove në Bathore, Paskuqan dhe mbajtien e higjenes dhe punes sipas ligjit, sikurse kam kerkuar heqjen e depos Skeja dhe depos Zall-Mner pasi ishin jashtë parametrave të cilesise se ujit. Më pas kam kërkuar me kembëngulje të merret uji i Bovilles si në Tiranë dhe në Kamez, duke dhënë idetë me specialistë e drejtues të rangut të lartë ne konferenca dhe seminare.
Kam orientuar dhe shtjelluar se si duhet vepruar për këtë çeshtje të rendesishme.
Diku vonë ranë dakort vazhdoj projekti dhe e bene pa fiermen time dhe as faliminderit nuk me kanë thënë. Pra të gjitha meritat kanë dashtë t’i marrin për veti. Këto herë pas here i kam kërkuar me shkresa, ankimime, proces -verbale. Shumë herë më kanë perplasur edhe derën drejtorat e bertitur duke më thënë të hedhë edhe shkresat.
Gjithmonë kam pasë pengesa për protokollimin e shkresave me protekstin na lodhe nuk arrihen keto gjera se duhen shume fonde etj..Ujësjellesi ka kaluar Uj.K.K Sha. Duke qënë mirenjohese se me mbajten ne pune Kryetari Rakip Suli, unë vazhdova të punoj dhe me shumë me shumë sforcime.
I ndihmova të rijtë që erdhen në Administratë, gjithmonë duke u spjeguar çdo gjë në të mirën e punës.
Në mbledhjen e parë të Degës Teknike unë propozova te ndërtohet Sektori Kimiko-Bakteriologjik.
Drejtori Shpetim Leskaj e miratoi në Strukturë, Shef.ing kimist, laburant.
Që kur unë kërkova zgjerimin prap me shkresë zgjerimin e sektorit me dy kimista te tjerë, aty vazhdoi kundervënja nga shefa e shefe ku me dt.23.6.2021 më larguan në mënyrën më arbitrare nga puna.
Tani jam në gjygjq, duke më ardhur keq vërtetë përse gjërat shkuan ashtu per fain e tyre.
Më morën në qafë më lanë femijët pa bukë.
Unë shpalosa idetë e mia si specialiste për 17 vite, ata më flakën nga puna!