Basha: Vetingu i politikanëve është goditja në zemër ndaj trekendëshit të Bermudës

Lulzim Basha sot gjatë një takimi me të rinj e qytetarë tha se vettingu i politikanëve është goditja e fortë për trekëndëshin e Bermudës. Sipas Bashës listat e hapura dhe vetingu në politië, janë imediate në Shqipëri.

Fjala e Bashës

Kapja e bashkise se Durresit ka rezultuar fatale per familjet që janë larguar nga ky qytet dhe nuk janë më në Durrës, kanë emigruar.

Ka rezultuar fatale për ekonominë, që sot nuk konkurron dot as në një fshat të Kroacisë.
E para, deputetët zgjidheshin kokë me kokë, ky ishte sistemi mazhoritar. Shkuan tek sistemi proporcianal, qe nuk do zgjidhnin kriminelet. Problem me maxhorizatin u dyfishua me proporcianalin.

Ju i njhni se kush janë. E dini fare mirë se cialt janë metodat dhe marrin votat. Pasa kryesore ishte e kryetareve.
Ligji për dekrimanilizimit nuk lejonte krimnelët në bashki apo parlament. Iu gjet zgjidhja nga ustallarët, conin djemtë, dhëndërit.

Dy propozime japin zgjidhje kësaj gjëndje

1. Lista te hapura kush renditet me lartë, do shkojë në parlament. Edhe kjo nuk ehte garanci e mjaftueshme. Sepse disa i marrin votat me para, kërcënime me joshje.Ndaj ky ilac funksionon nëse merret me ilacin tjeter, vetingu i politikanëve.

2. Vetingu i sistemit të drejtësisë ka nisur, po kështu po funksinon në polici. Këtë e propozuam edhe në politikë. Politikanet qe kane lidhje te papershtashme nuk mund ti mbrojnë qytetarët shqiptarë. Nuk mund tju sherbjen ju nese jane duke vjedhur taksat tuaja. Vetingu ne poliitke eshte largimi i politikanëve që kane lidhej me botën e krimit dhe lidhje të papërshtatshme.