Çollaku: Hapja e dosjeve është sot çështje e sigurise kombëtare

Edhe pse Shqiperia komuniste e Enver Hoxhes politikisht shpalli armiqesi me Bashkimin Sovjetik dhe Jugosllavine, Sigurimi i Shtetit vazhdoi bashkepunimin dhe me UDB dhe me KGB deri ne permbysjen e regjimit komunist.

Bashkepunimi nder te tjera ne menyre logjike ne baze te funskionimit te sherbimeve meme dhe bije,ka mundesuar qe kopje te dosjeve te oficereve te sigurimit,bashkepunetoreve dhe te rektutuarve..,te jene depozituar ne Beograd e Moske.

Sot keto kontigjente njerezore jane nen rrezikun e shantazhit apo rektutimit te rradhes per interesa te vendeve jo mike.

Hapja e Dosjeve sot i cliron keta individe nga nje mundesi rekrutimi apo perdorimi i rradhes.

Hapja e Dosjeve eshte sot ceshtje e Sigurise Kombetare.