Në Amerikë, rruga “Gjergj Kastrioti – Skenderbeu”/ Dedikimi i Intelektualit Prend NDOJA

Ashtu siç ishin të bashkuar bashkatdhetaret rreth kryetrimit per lirinë e atëdheut dikur në Lezhë, ashtu edhe sot shqiptarët e Amerikes ishim të bashkuar për të nderuar dhe celebruar emertimin e rrugës Gjergj Kastrioti Skenderbeu, që nga sot, në Bronx Ny, e kemi rrugen ne emer te Gergjit tanë, Gjergjit të Europës, Gjergjit që vizioni dhe idetë parimore të Tij janë aktuale ne politiken dhe strategjinë proAmerikane edhe sot.

Ishte një manifestim madheshtor, një manifestim ashtu siç dinë dhe manifestojne shqiptaret e Amerikes, në rrugë, lokale, e rreth e perqark udhës së Gjergj Kastriotit Skenderbeu, frymonte atmosfera Arberore, vëndi ishte i mbuluar me flamuj dhe simbole kombtare, kengë e valle nga te gjitha trojet tona, të bëhej zemra mal në një atmosferë të tillë.

Bashk-atdhetaret i mbulonte krenaria, kur nga figura më të larta të shtetit Amerikan i thonin fjalet me te mira per sukseset dhe arritjet e popullit tanë ne Amerikë, ku në mes tyre shkelqenin edhe senatorë, biznismen, artist, shkënctar…, nga etnija e jone.
Sot, në mes të turmes, ngrita sytë nga qielli dhe e falenderova Gjergjin, e falenderova për shum gjera, por në veçanti e falenderova që na e shpetoi etninë tonë, e shpëtoi identitetin kombëtar nga fundosja e perjetetëshme. Shpresoi që ndër’dija kombtare do të ngritet një ditë në ate nivel sa që ne të mundemi te gj’borqohemi Ty Gjergj ynë!

Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm

Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm

Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm

Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm