Basha dhe baza- Ky do jetë restarti i madh!

Nga Bashkim KOÇI

Basha dhe baza
………………………….
Liderët që ngrenë zërin në të vërtetën e tyre kanë edhe kurajën të ulen të bisedojnë .

Jemi para faktit të egzistencës së një shumice të heshtur e cila pret të flasë me prezencën e saj në takimet me Bashën.

Kanë shumë për të thënë
Kanë po aq shumë pyetje

Kjo shumicë e ka bërë zgjedhjen e saj, ka zgjedhur të ardhmen, por ka edhe dilema të pazgjidhura krijuar nga konfuzioni i të pavërtetave amplifikuar nga foltorja tre mujorshe.

Lidershipi kuptohet si kapacitet për ta përkufizuar veten tek të tjerët në një mënyrë që qartëson dhe zgjeron vizionin e të ardhmes, duke shuar të gjithë dilemat e ndjekësve duke i frymëzuar të ëndërrojnë më shumë, të qartësohen më shumë, të bëjnë më shumë dhe të bëhen më shumë.

Përgjigjet e para kjo shumicë e heshtur i ka marë nga qëndrimet dhe veprimet e Bashës këto muaj, por tashme ata nuk duan të shohin më aq shumë pozicionim, aksion, teknikë apo metodë, se sa hapjen e zemrës si një përjetesim njerëzor, jo thjesht proces sepse presioni që kanë mbajtur këto muaj ka qenë jo vetëm i madh, por edhe denigrues.

Tek e fundit fuqia e liderit frymezues nuk është një formulë apo program, por një aktivitet njerëzor që vjen nga zemra dhe merr parasysh zemrën e të tjerëve. Është një qëndrim, jo rutinë.

Basha do takojë, do bisedojë, do frymëzojë dhe qartësoi në rradhë të parë bazën, atë shumicë në heshtje tre mujorshe me cilësinë e liderit zemërhapur dhe njerëzor larg çdo shembulli të shëmtuar shkatërrimi, thyerje apo djegie dyersh e godine.

Demokrat i bazës, qëndrestar, ti që ke zgjedhur të ardhmen, por edhe ti që je i keqkuptuar mos nguro të pjesmerresh, as mos nguro të pyesësh e qartësohesh përtej çdo dileme.

Bashën do e kesh aty

Më të vërtetë e zemërhapur se kurrë

Ky do jetë restarti i madh…..

#melulzimbashën #zgjedhimteardhmen