“Gjithë jetën e vuri në shërbim të kombit shqiptar”, sot shënohet 10 vjetori i ndarjes nga jeta të mbretit LEKA I

Nga Shpetim Axhani, kryetar i PLL

Sot, me 30 nëntor 2021 mbushen 10 vjet pa Mbretin Leka I mes nesh.

“PAQE, BASHKIM, VLLAZËRIM”
Mbreti LEKA I🇦🇱

Të gjithë shqiptarët kudo ku jetojnë, përulen sot me nder e respekt në kujtim të Mbretit të tyre i cili gjithë jetën e vet e vuri në shërbim të atdheut e kombit shqiptar e çeshtjeve të tjera kombëtare.

Në çdo fjalim, takime politike apo diplomatike, konferenca apo kuvende nuk mund të gjendet asnje prej tyre ku Mbreti Leka I të mos ketë cilesuar dhe të mos ketë mbrojtur me fanatizëm, Kosovën, Çamërinë dhe bashkimin e trojeve etnike shqiptare.

Politikan e burrështetas që më mendjeprehtësin dhe zgjuarsinë e vet bashkëpunoi me çdo kancelari politike dhe diplomatike nderkombtare për një Shqipëri pluraliste, demokratike pa komunizëm e të bashkuar.

Fjalëpak e mendjeshumë, atdhetar e patriot, politikan e diplomat që brezat do e kujtonë gjithmonë me nderë e respekt për se kush ishte dhe çfarë bëri për Kombin Shqipëtar Mbreti LEKA I.

Mbreti LEKA I
Duke bërë betimin si mbret para Asamblesë Shqiptare dhe Këshillit të Kurorës Mbretërore Shqiptare, në vitin 1961 pas ndërrimit jetë të Mbretit Zog I.

Do të shqiptonte:
“Unë Leka i Pare Mbret i Shqiptareve, në minutën që hyp në fronin e Mbretërisë Shqiptare dhe marr në dorë pushtetin mbretëror, betohem para Zotit Fuqiplote se do të ruaj njësinë kombëtare, pavarësinë shtetërore dhe tërësinë tokësore, gjithashtu do të ruaj statutin dhe do të veproj pikërisht sipas atij dhe sipas ligjeve në fuqi duke pasur parasysh gjithmonë të mirën e popullit.
Perëndia na ndihmoftë”

I përjetshtshëm dhe i paharruar kujtimi i Mbretit Leka I.🇦🇱