Dega e PLL Amerikë urim me rastin e 28 Nëntorit: Gëzuar Festën e Pavarësisë !

Gëzuar 109 Vjetorin e Pavarsisë së Shqipërisë !

Partia Lëvizja e Legalitetit per Amerike ju uron të gjithë vellezerve shqiptare kudo qe ndodhen :

Gëzuar Festën e Pavarësisë !

104 vjet më parë, elita e patrioteve shqipetar, se bashku me Ismail Bej Vloren, u mblodhen në Vlore, per te ngritur flamurin e Arberit duke e kthyer ne realitet endrren e shume pritur shekullore te shpalljes se pavaresise se Shqiperise. Edhe pse jashte qeverisë së Ismail Qemalit mbeti më shumë se gjysma e trojeve të Shqipërisë Etnike, shpallja e pavaresise, ishte nje fitore e madhe per ne Shqiptaret, se mundesonte eksistencen e kombit tone dhe eleminonte njehere e pergjithmone endrren e armiqve tone shekullor, ate, te coptimit te Shqiperise ne shume pjese.

28 Nëntori, na kujton një nga datat më të gëzueshme dhe
më të rëndësishme të historisë së kombit tonë, pasi ne kete date, u hodhen themelet e shtetit te pare shqiptar, dhe ne te njejten kohe u hap edhe rruga drejt finalizimit te endrres shekullore mbareshqiptare, ajo e: bashkimit te trojeve tona etnike……..

28 Nëntori është një dite unike në
identitetin e çdo shqiptari pasi simbolizon bashkimin
kombëtar te te gjitha trevave etnike, pavarsisht fesë, ideologjisë apo krahinave. Flamuri me te vertete qe u ngrit në Vlorë, por atje ishin të pranishem perfaqesues te te gjitha viseve etnike shqiptare duke filluar prej Shqiperise Londineze, Kosoves, Kosoves Lindore, Shqiperise lindore, Çamërise te Mali te Zi e duke mos harruar edhe ata te diaspores.
Është pikërisht kjo datë historike që duhet të
shërbejë per ne Shqipetaret si datë inspiruese per realizimin e endrres shekullore te rilindaseve tane, ate te bashkimit tone kombetar . Bashkimi kombetar, eshte e vetmja alternative e drejte dhe e sakte, qe ne shqiptaret duhet ta kemi si platforme mbarekombetare, gje qe natyrishte kerkon edhe kordinimin e te gjitha forcave politike shqiptare. Pas fitores se shume pritur te pavarsise se Kosoves, Çameria ,duhet te jete projekti kryesor i politikes se jashtme i te dy qeverive shqiptare, dhe e te gjithe forcave politike shqiptare, e natyrisht duke vazhduar me perkujdesjen ndaj vellezerve shqiptar qe banojne ne Shqiperine Lindore, ne Kosoven Lindore dhe ne Mal te Zi.,

Partia Lëvizja e Legalitetit per Amerike i uron në këtë festë:

Shqipërisë londineze – nji antarsim te dinjitetshem ne Bashkimin Europian qe nenkupton, vendosjen e ligjit te se drejtes, luften e pa kompromis ndaj korrupsionit e droges, zgjidhjen e problemit te prones private, integrimin maksimal te ish persekutuarve politike dhe ngritjen e nivelit te pergjesise ndaj çeshtjes kombetare …….

Kosovës- nji stabilitet politik, ndertim te nje demokracie dhe shteti solid, dhe njohje sa me te shumta te pavarsise se saj.

Vëllezërve Camë – fitimin maksimal te drejtave të mohuara, te prones, te pasurise dhe dashte i Madhi Zoti nje kthim sa me te shpejte ne shtepite dhe token e tyre autoktone te zaptuar padrejtesisht prej shovinisteve greke.

Shqiptarëve në Shqiperine lindore – minimumin, përmbushjen e plote te standarteve të Marrëveshjes së Ohrit dhe me vone fitimin e te drejtave te tyre maksimale duke u ndjere te barabarte me sllavo-bullgaret e Maqedonise.

Shqiptarëve në Mal të Zi dhe Kosovës Lindore – të drejta maksimale sipas konventave ndërkombëtare.
Diasporës shqiptare – integrim të shpejtë ne vendet qe jetojne, por dhe ruajtje të traditave dhe gjuhës së bukur shqipe dhe nji forcim te saje per me sherbye si dalezotese e atdheut !

E te gjitha keto, dashte i Madhi Zot, e ndikofshin ne afrimin e dites se shume pritur te Bashkimit Kombetar !

Ta gëzojmë Ditën e Flamurit të gjithë së bashku!

Kryesia e PLL – se Amerike