Vendi më i vizituar në botë për vitin 2018

Ku po shkojnë udhëtarët ndërkombëtarë? Sipas Indeksit Global të Destinacioneve 2018 të Mastercard, të gjithë janë duke shkuar në Bangkok. “Në një botë në rritje të nacionalizmit, udhëtimet ndërkombëtare marrin më shumë rëndësi duke thyer barrierat, duke zgjeruar horizontet tona dhe duke ndikuar në impaktin ekonomik të qyteteve të botës,” tha Mastercard në një deklaratë për indeksin e saj.

10 qytetet e tjera kryesore përfshijnë Dubai, Singapor, New York, Kuala Lumpur, Tokio, Stamboll dhe Seul. Edhe pse Bangkok ka më shumë vizitorë, vende të tjera gëzojnë një shpenzim më të lartë për vizitë., shkruan Business Mag Albania. Sipas Mastercard, Dubai vazhdon të jetë qyteti i rangut të lartë bazuar në shpenzimet e vizitorëve gjatë natës. Atje, vizitorët shpenzojnë mesatarisht 537$ në ditë.

Nëse planifikoni të udhëtoni në një prej këtyre destinacioneve popullore, sigurohuni që të lexoni se si të shmangni turmën në vendet më të njohura turistike në botë. Ose, shmangini ato plotësisht dhe zhvendosini pushimet tuaja në njërën nga këto tetë vende për të gjetur paqe dhe qetësi.