E rrallë, shkencëtarët e zbulojnë kontinetin e humbur poshtë Ballkanit

“Rajoni i Mesdheut është i thjeshtë – një rrëmujë gjeologjike. Gjithçka është e lakuar, e thyer dhe e shpërndarë ”, tha Van Hinsbergen për Science.

Adria e Madhe, në interpretimin e saj, ishte pjesë e pllakës tektonike afrikane, për të filluar “rrëshqitjen” dhe uljen e saj nën pllakën tektonike euro-aziatike, përkatësisht Evropën e sotme jugore, njëqind milionë vjet më parë.

Image result for greater adria Science