Dirigjenti Jetmir Barbullushi, Odesa Meti dhe Prof. Rudina Jakova pergatisin “Romancën” e Tonin Harapit në shkollën Prenk Jakova

Nga Qamil Gjyrezi

Para disa ditësh mora pjesë në një orë mësimi shumë interesante dhe me vlera artistike. Maestro Jetmir Barbullushi po punonte me pianisten e talentuar Odesa Meti nxënëse e mësueses Rudina Jakova Romancën e Tonin Harapit për piano dhe orkestër për një koncert të ardhshëm. Odesa Meti është nxënëse e klasës së mësueses Rudina Jakova e cila punon me shumë pasion dhe profesionalizën për instrumentin e pianos. Pianoja ka një histori shumë të rëndësishme ne Shkollën artistike Prenkë Jakova. Mësuese Rudina po e ngritë në nivele të larta klasën e pianos.

Nxënëset e mësuese Rudinës studjojnë në shollat më të mira italiane. Odesa Meti ka marrë pjesë në disa koncerte në Europë në Austri dhe ka luajtur autorë të mëdhenj si Rahmaninov për piano dhe orkestër. Dirigjenti Jetmir Barbullushi ka një ekperiencë të madhe gjate karrierës së tij artistike me drejtimin e veprave të huaja dhe shqiptare në instrumentin e pianos. Jetmir Barbullushi ka studjuar në piano në Liceun Jordan Misja në Tiranë 12 vite.

bashkëpunimi me Jetmirin që ka shumë eksperiencë si dirigjent dhe instrumentiste është shumë i rëndësishëm për Odesën dhe mesuesit e pianos të shkollës Prenkë Jakova. Jetmiri po punonte me Odesën Romancën e kompozitorit të shquar shqiptarë Tonin Harapi. Harapi ka luajtur një rol të madh për instrumentin e pianos. Harapi ka shkruar shumë veprave për piano duke lënë gjurmë të rëndësishme për Shkollën e pianos.

Dirigjenti Barbullushi po i spjegonte dhe interpretonte me shumë profesionalizëm dhe përkushtim artistik duke e zbërthyer Romancën e Harapit në planin teknik dhe muzikorë. Barbullushi punoi me Odesën në detaje këtë pjesë pianistike për koncertin e ardhshëm në Shkodër. Shkolla artistike Prenkë Jakova ka shumë fëmijë të talentuar që janë e ardhmja e artit muzikorë në Shkodër.

Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm

Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm

Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm