Nga Silvana Dauti/ Sa turp….!

Ne pamundesi ta falenderoj fizikisht per shkak te nje aksidenti qe kam pesuar dhe fale Zotit po rikuprohem fale zotesise te Mjeshtrit dr.Fatos Olldashi,dua ti adresoj keto rrjeshta per z.Rexhe Byberi i cili pertej miqesise familjare eshte i pakezuar nga komuniteti si “Ora e Tropojes”.

Aktivitetin e tij e kam ndjekur si gazetare ne fushaten e vitit 2015 por punen e tij si 200.000 vizitore turiste e kam shijuar une dhe familja ime ku e ka origjinen dhe bashkshorti im.

Por nuk eshte ky objekti i reagimit tim. Eshte fjala per nje tymnaje ku jo rastesisht pergojohen dy njerez nga Tropoja qe dhe jo rastesisht qellojne te jene pasardhesit e Haxhi Zeke Byberit dhe Ali Iber Nezes te cilet nuk kane nevoje as per komente dhe as per CV se jane ne balle te oxhakut ne histori! Eshte fjala per nje mirenjohje publike dhe jo klandestine per nje mik,nje personalitet te kohes, te vendit me mik te shqiptareve qe nga koha e Presidentit Willson.

Eshte Charles Mcgonigal-,ish eprori i suksesshem i FBI o cili po hetohet nga nje juri ne vendin e tij SHBA.Jo vetem ne kodin zakonor por dhe ne ate penal boteror deri sa gjykata te shprehet me vendim te formes se prere te hetuarit i prezumohet pafajsia…!! Por ndodh keshtu ne Tirane..biles per çudi bash ata qe akuzohen per para ruse te investuar ne media e politike histerizohen dhe entuziasmohen.Guxojne dhe permendin dhe Rexhe Byberin dhe Agron Nezen.

Rexha ne 3o vite aktivitet publik lokal ka nderuar te gjithe qe kane dhene nje kontribut per Tropojen e Kombin.Edhe mr.McGonigal nuk eshte rastesi pasi eshte i dokumentuar argumenti i tij ne Kongresin e Sanatin amerikan ne emer te sherbimeve inteligjente amerikane ne te mire te pavaresise se Kosoves.

Kaq eshte pershtypja me nje lajm te sigurt qe mr.Mcgonigal nuk eshte ne pranga por i lire ne shtepine e tij dhe jo vetem nuk i ka pranuar por i ka rrezuar akuzat qesharake te sajuara nga sherbimet jo mike te cilat te tilla sajime i kane te njohura. Por Rexha me punen dhe genin e tij duhet te ndjehet mire dhe te gezoje dhe mandatin vijues ne te mire te Tropojes dhe te gjithe neve qe e adhurojme ate vend magjik.