Arjan Konomi: Kosova të quhet Shqipëria Lindore!

Nga Arjan Konomi

Kosova mund te quhet Shqiperia Lindore? Pse jo!

Kosov (nga Kos’ Ovo = term sllav

Do te thote: “Fusha e korbave” ( me akt nje lloj shpendi me i vogel se korbat, por i kesaj familjeje.

Dhe termi u shtri per tere krahinen.

Eshte quajtur zyrtarisht Kosovo u Metohija, (serbet vazhdojne ta quajne ende sot).

Fjalet percaktojne thelbin historik, pasi ne Fushe Kosove eshte bere beteja e koalicionit te krishtere me 1389 me pjesmarrjen edhe te Principatave shqiptare.

Ndersa “Metohija” sherben per t’i dhene sensin fetar ortodoks krahines.