Sulmet e Mero Bazes ndaj Liri Berishës/ Avokatja: Kjo nuk është gazetari, por gjobvënie dhe hakmarrje

Avokatja Mirela Cela Jorgo ka reaguar ndaj një artikulli të shkuar nga Mero Baze për Liri Berishës, e cila ka sjellë për lexuesit shqiptar kujtimet e një takimi të përzëmër me Nënë Terezën.

Përmes një postimi në rrjetin social Facebook, avokatja shprehet se është e shokuar nga ky reagim, ndërsa shton se sulmet e tij nuk janë gazetari e vërtetë por gjobëvënie dhe hakmarrje pa sens.

Postimi i plotë i avokates:

Jam ndjerë e shokuar nga një artikull i gazetarit Mero Baze .

Një sulm ndaj Liri Berishês vetēm pse ka sjellë për lexuesit shqiptar kujtimet e një takimi të përzëmër me Nënë Terezēn.

Nuk pertyp dot ku ka përfunduar gazetaria

Nuk përtyp dot pse gazetarët duhet të shohin si menyrën për të bërë karriere dhe mbijetuar servilizmin, butakëzimin mbi çdo lloj pushteti qē i ushqen .

Kam punuar me gazetarë për një kohë të shkurter dhe një gazetar i mirë, pavarësisht kushteve të vështira ekonomike duhet tē dijë ku është kufiri i etikës .

Duhet të dije të bej një analizē të thellē të situatēs, te te gjitha figurave politike , pa dallim interesash, ngjyrash apo shtrirjes në kohë tē ngjarjeve më pikante të historisē.

Baze , artikulli juaj me një lum sharjesh ndaj Liri Berishës nuk tregon profesionalizēm, as karakter te personit tuaj

Meqë e niset kete sulm atēhere do tju sygjeroja ta shtrinit analizen edhe mbi figurat e tjera të bashkëshorteve te figurave të rēndësishme te politikës shqiptare si Xhoana Nano, znj Mejdani, znj, Topi, znj. Linda Rama ,  znj. Basha, znj Kryemadhi

Ju siguroj se figura e Liri Berishēs ka fisnikërinē , butësinë dhe mençurinë e një zonje.

Kur thuhet mjaft, mjaft

Ka shumë njëanshmëri nē gazetarinē tuaj.

Kjo ka ardhur si rrjedhoje e ngjarjeve tuaja personale me familjen Berisha dhe prishje interesash.

Pavarësisht ketyre do tē doja të ishit shumë here me objektiv ne gazetarine tuaj sepse gazeta Tema nuk ka pushuar se sulmuar ndaj Lulzim Bashës per 8 vjet duke patur një rubrikē plot humor per familjaret e tij, kurse sot tonet e artikujve tuaj ndaj Lulzim Bashes janē teper rozē , madje ne kufirin e nje flirti tē hapur, saqë sikur nuk ishit ju ai i para 25 prillit.

Jo jo , kjo nuk eshte gazetari , por nje gjobēvënie dhe hakmarrje pa sens

Kjo duhet tē marrē fund .