Tabaku: Vendimi për Berishën i pashmangshëm për të ardhmen e PD, betejën e kemi me PS

Nënkryetarja e PD gjatë intervistës në A2Cnn, nuk la pa përmendur dhe vendimin e Bashës për të përjashtuar nga grupi parlamentar, Berishën, lëvizje kjo që solli lëvizje të mëdha brenda demokratëve.

Sipas Tabakut, vendimi që mori kryedemokrati ishte i vështirë, por i pashmangshëm për të ardhmen e Partisë Demokratike.

“Argumentet dhe vendimet që u morën pikërisht për të evituar këtë situatë aktuale dhe për të evituar që kjo të ndodhte. E kam thënë disa herë dhe e përsëris. Ishte një vendim shumë i vështirë, por ishte i pashmangshëm. Ishte një vendim i pashmangshëm për të ardhmen e Partisë Demokratike për rrugëtimin që ne duam dhe për betejën që ne kemi me PS. Nuk e kemi me askënd brenda nesh. Unë mendoj që mos ta shohim këtë si një çështje teknike, statute apo interpretimi. Po ta shikojmë këtë si një çështje të rëndësishme për të ardhmen e Partisë Demokratike dhe të përpiqemi të gjithë bashkë që ta bëjmë atë më të madhe. Edhe më demokratike”, përfundoi Tabaku.