Bashkëpunim me Ramën për reforma dhe zgjedhjet lokale, Rushaj flet për qëndrimin e PD

– Kryetari i grupit parlamentar të Partisë Demokratike, Alfred Rushaj ka bërë me dije se opozita është në Kuvend edhe për të diskutuar lidhur me reformat. I ftuar në emisionin “Opinion”, Rushaj tha se paralelisht po mundohen që të “hapin” edhe diskutime më të gjera. Po ashtu, ai ka bërë me dije se ka pasur komunikim edhe me deputetët e LSI-së, për të cilët u shpreh se janë gjithashtu në opozitë. Ndër të tjera konfirmoi edhe takimin e deputetëve në Ambasadën amerikane.

PJESË NGA BISEDA:

Alfred Rushaj: Megjithatë çfarë u bë, 15 mijë vota kanë narë 6-7 mandate. Jemi afër por unë besoj që duke angazhuar pjesë të tjera të shoqërisë do të marrim…

A do PD të vijë në pushtet?

Alfred Rushaj: Kjo është shaka! Kush e thotë këtë do që të minojë besimin e qytetarëve tek opozita. Opozita do ti fitojë zgjedhjet dhe ka për të ardhur në pushtet. Ne jemi duke përpunuar një axhendë tonën. Çdo mandat i PD nuk është i vjedhur.

Zgjedhje lokale të parakohshme?

Alfred Rushaj: Janë disa aksione që kemi ndërmarrë. Rivendosja e një rregulli të pranishme për të gjithë aktorët. Reforma zgjedhore dhe elektorale. Do përmirësuar demokracia në vend.

A jeni gati për të bashkëpunuar me Ramën për reformat?

Alfred Rushaj: Ne jemi në Kuvend, na duhen votat do të flasim. Në Kuvend jemi. Do ulemi. Nëse na duhet të bëjmë një reformë për balancimin e pushteteve…Por ajo do të jetë përfundimi i gjësë. Tani na duhet që të hapim diskutimet.

Çfarë po ndodh me LSI?

Alfred Rushaj: Të dyja palët jemi në opozitë. Kam komunikuar me Vasilin. Do rakordojmë për gjëra që i takojnë opozitës. Mundet që për gjëra ta caktuara të kenë mendim ndryshe.

Keni marrë diçka për të larguar Berishën?

Alfred Rushaj: Ambasadorja tha se do të bashkëpunojë me Bashën si asnjëherë më parë.

A ka thirrur Ambasada takime me deputetë të PD?

Alfred Rushaj: Ka pasur takime të zyrtarëve amerikanë për këtë çëshjte