Gjekmarkaj: Fitorja e ardhshme e PD nuk mund të vijë në konflikt me Amerikën

Nga Agron Gjekmarkaj

Marrëdhëniet solide me SHBA janë një detyrim jo thjesht pragmatik për Lulzim Bashen dhe PD por për gjithë kombin shqiptar. Një pohim të tille na e dikton historia dhe interesat strategjike të se nesërmes ! PD është themeluar si parti pro amerikane e pro perëndimore!  LDK-ja në Kosove dhe PD në Shqipëri u bënë zëdhënëset e para të kombit shqiptar për të rivendosur aleancat strategjike me boten perëndimore !

Shqiptaret kishin vonese shekullore ndaj e kishin të madh nxitimin për tu rikthyer  aty ku dëshiron të ishin! Kombi shqiptar ka përmbushur të drejtat e veta nga mbështetja e këtij vendi të madh e mik ! PD sukseset e saj më të mëdha i ka patur kur ka shkëlqyer në marrëdhëniet me SHBA-të dhe ngecjet kur ato marrëdhënie janë cenuar ! Një perspektive antiamerikane është e paimagjinueshme për PD qoftë kur në Uashington janë Demokratet qoftë kur aty ulen Republikanet!

Luftën e saj politike dhe as fitoren e saj të ardhshme PD nuk e mendon kurrë në konflikt me SHBA-të përtej taksës traumatike e lënduese që po i takon të paguajë !
Tashmë kundërshtari ynë politik nuk e ka më monopolin e raporteve me SHBA as të manipulimit të tyre ! Mund ta akuzojmë sa të duam Lulzim Bashen për mënyrën e zgjedhur për çështje të së kaluarës por jo që vendosi ta riktheje PD-në në misionin për të cilen u krijua si fuqia politike që çon Shqiperinë drejt Perendimit dhe sjell standartet e tij ketu ! Konfliktin tonë me SHBA e deshiron vetem kundershtari ynë !