Fjala dhe zëri im nuk do jenë heshtja dhe servilizmi politik!

Nga Paulin Marku, anëtar i Këshillit Kombëtar PDSH-së

Në radhë të parë dua të falenderoj përzemërsisht të gjithë delegatët e Kuvendit Kombetar të PDSH-së,kolegët e mi Kryetar të Partisë Demokratike në të gjitha Degët dhe anëtarët e Keshillit Kombetar,por në veçanti delegatët e Qarkut Lezhë për besimin për të tretin mandat radhazi si Anëtar i Keshillit Kombetar të PDSH-së.
Gjatë këtij mandati ju garantoj se :
1.Do të bëjë të gjitha përpjekjet e mia personale dhe politike, duke mos heshtur apo duke ngritur dorën në kuadër të interesit personal apo servilizmit ,por do punoj për mbështetjen e anëtarësisë Partisë Demokratike ,strukturave drejtuese në të gjitha nivelet ,në interes të forcimit dhe përfaqësimit real të tyre në vendimarrjen politike.
2. Do zhvilloj luftën time politike ,pa kompromis kundër çdo fenomeni që synon mbylljen ,largimin,përjashtimin,mosrespektimin dhe përfshirjen e strukturave drejtuese në vendimarrjen politike.
3.Do të bëjë përpjekje për pastrimin e strukturave në çdo nivel drejtimi nga abuzuesit politikë ,ligjor,të korruptuarit ndërmjet funksioneve politike dhe publike, të cilët kanë dëmtuar imazhin e kësaj force politike në vite.
4.Do bëjë përpjekjet maksimale për mbeshtetjen pa rezerva të rinjve dhe të rejave , si forca kryesore lëvizëse ,ndërmjet trajnimeve të ndryshme,afrimit dhe pjesmarrjes në politikë ,për gjallërimin dhe jetëgjatësinë e kësaj force politike.
5.Komunikim dhe bashkëpunim me të gjithë intelektualët e vlerëresuar apo të pa vlerësuar në vite për kontributet e tyre politike dhe profesionale ,me qëllim hapjen reale dhe jo mbylljen në guacka të vogla për qëllime personale dhe të dëmshme për Partinë Demokratike.
6.Bashkëbisedim dhe mirëkuptim me shtresat e persekutuara nga regjimi komunist dhe trashigimtarët e tyre,shoqatën e ish-pronarëve ,bizneset ,për tu kthyer në shërbim të tyre dhe jo në shfrytëzues e abuzues për to.
7.Bashkëbisedim të vazhdueshëm dhe takime me strukturat drejtuese të Partisë Demokratike në çdo grupseksion apo seksion me qëllim rritjen e frymës së besimit dhe përfaqësimit , të njohjes problematikave reale që shqetësojnë realitetin aktual shoqëror.
8.Rritjen reale të pjesmarrjes së grave në politikbërjen,si mundësi reale për zbutjen e politikës dhe përfaqësimin e tyre jashtë përqindjeve statuore apo kulisave partiake për interesa individuale.
9.Olgarkia politike me politikanë që dhunojnë ,dëmtojnë,përjashtojnë,krijojnë pazare apo kulisa politike me qëllime të mbrapshta duhet të jenë zëri real dhe domosdoshëria e reagimit të çdo demokrati të ndershëm.
10.Unë jam një nga ju dhe do të punoj së bashku me ju që ti kthejmë vendin,denjitetin kësaj force politike pa servilizma,pa trysni,pa frikë por me përkushtim e detyrim jo vetëm ndaj demokratëve ,por ndaj të gjithë qytetarëve tanë të nderuar e të respektuar.
Faleminderit dhe mirënjohje të përzemërta.