Njerëzit shpirtmirë, pse nuk duhet t’i zhgënjesh?

 

Janë disa arsye se pse nuk duhet ta gënjesh një person me shpirt të mirë:

  • Personat që duan t’u bëjnë mirë të tjerëve, e ndiejnë ligësinë e njerëzve rreth tyre, por përpiqen të mos e besojnë dhe ta anashkalojnë pa zhurmë.
  • Ata arrijnë të ndiejnë xhelozinë e njerëzve përreth, por përherë përpiqen të jenë modestë. Nuk shfaqin mendjemadhësi, edhe pse mund të jene shumë të suksesshëm në jetë dhe prioritetet që kanë dhe e lënë secilin të jetojë me xhelozinë e vet.
  • Ata e kuptojnë menjëherë nëse dikush po i gënjen, por i vrasin gënjeshtarët me heshtje. Vlerësoji, pasi ata mund të të ndihmojnë vërtet për të arritur maksimumin në jetën tënde.
  • Nëse përpiqesh të mbulosh shqetësimet që ke, mos u mundo ta fshehësh sepse ata e kuptojnë. Nëse dikush do të thotë thjesht disa fjalë të bukura, një njeri shpirtmirë do të të ndihmojë edhe t’i zgjidhësh problemet që po të mundojnë, ose do të përpiqet të t’i lehtësojë ato.
  • Nëse ata të paralajmërojnë për diçka, bën mirë t’i dëgjosh, pasi duan të të ndihmojnë dhe mbrojnë.
  • Nuk dini si t’i dalloni njerëzit shpirtmirë prej të këqijve? Është me rëndësi atmosfera kur jemi në shoqëri të dikujt. Energjia të cilën transmeton na flet më së miri për të. Ajo është tregues i shkëlqyeshëm i karakterit të njeriut.

Me një person të mirë atmosfera në çast është më e gëzueshme, më e ngrohtë, më e këndshme. Energjia e tij e neutralizon çdo gjë tjetër.

Në të kundërt, atmosfera bëhet e ftohtë, e pakëndshme, negative. Gatishmëria juaj ndryshon menjëherë.

Pra, nuk është e vështirë për të dalluar njerëzit shpirtmirë nga të tjerët. Nëse ju ndodh t’i njihni, mos i lëshoni kurrë.