Psikologia e pushimeve: Sa të rëndësishme janë pushimet?

Nga Psikologia Marsela Lekli

Mbas një viti të lodhshëm është e rëndësishme të shkëputemi relativisht disa ditë të mjaftueshme nga rutina e obligimeve tona të përditshmërise. Si vëndet malore ose bregdetare.

Pushimet kanë një rëndësi të madhe në mirqënien tonë psikologjike-mendore. Mbas pushimeve çdo kush ka një rritje të energjisë pozitive,si dhe një rritje të kënaqësisë së jetës.

Gjithashtu pushimet janë një mundësi për të ushqyer raportet në çift,familjare, raport prind -fëmi, si dhe shoqerore.

-Përfitimet e pushimeve
– Pushimet reduktojnë stresin
-Rrisin kreativititetin
-Nxisin stabilitetin emocional
-Rrisin vetbesimin
-Përmirsojnë inteligjencen,
humorin, mbrojnë shëndetin fizik dhe forcojnë marrëdhëniet familjare, shoqerore si dhe më e rëndësishmja mardhënia prind-femije.

Mungesa e pushimeve, mund të na japë lodhje, çrregullime humori, shqetësime emocjonale dhe psikologjike, fizike.
Çdo pushim i mundëshëm mund të ketë një sërë përfitimesh në shëndetin mendor, psikologjik, emocjonal.