PD, Prezanton programin që lidhet me një plagë sociale: Kemi planin për varësinë ndal lëndëve narkotike

Zgjidhja e problemit për abuzimin me lëndët narkotike dhe piket alkoolike është në foksun e PD-së. Mjeku Alban Haxhi, ka listuar disa pika për zgjidhjen e këtij shqetësimi ku listohen parandalimi dhe trajtimi i rastit. Abuzimi me substancat narkotike dhe pijet alkoolike është një problem social që meriton vemendjen e duhur për të marrë rrugën e zgjidhjes.

Nga ana tjetër, Haxhi thotë se parandalimi dhe trajtimi i pacientëve me këto shqetësime janë mënyrat që PD i shikon si zgjidhje të këtij problemi.

”I shoh që vuajnë në këtë kontekst, nuk kanë një derë ku të përplasen, një trajtim, sensibizilim. Një program që trajton pjesë klinike, terapeotike dhe sociale”. Për të me rëndësi është dhe rimbursimi i medikamenteve dhe shërbimeve mjekësore.