Ndërrimi i orës, çfarë parashikon vendimi i BE-së

Të dielën e fundit të tetorit ora do të ndryshojë si çdo vit dhe akrepat do të shkojnë pas 60 minuta në mëngjesin e orës 4:00.

Ekzaktësisht ndryshimi i orës për vitin 2020 do të ndodhë më 25 Tetor.

Kjo është çështje është vendim i parlamentit Europian që ka votuar të ndalë praktikën e ndërrimit të orës në pranverën dhe vjeshtën e vitit 2021.

Sipas vendimit, vendet e BE-së që duan të mbajnë orën verore do ta bëjnë ndryshimin e fundit në Mars të vitit 2021, ndërsa ato që duan të mbajnë orën dimërore, në tetor 2021