A është në krizë, vetëdija politike në radhët e (disa) të persekutuarëve antikomunistë!

Nga Hakik Mena
Kryetar i PLL ShBA

Aq keq eshte rrenjos mentaliteti komunist ne Shqipnine londineze sa efekti eshte ndjere edhe ke disa pinjoll te familjeve nacionaliste te persekutuara, perderisa keta, per dite na e neveriten duke shprehur dhimbjen per humbjen e rahmetliut Olldashi kinse me humbjen e tij e djathta dhe Shqipnia paska humb liderin ose shpetimtarin e saj….

Po akoma nuk i jepni dum mor vellezer te persekutuar nacionalist , se ndarja e nacionalisteve/antikomunist me antikombetaret/komunist eshte bere ne 1944 e jo me vone……..familjet komuniste me influence ( si ajo ku eshte nip rahmetliu Olldashi), qe edhe pse diktatura sllavo-komuniste i luftoi duke I vrare dhe burgosur ) nuk kane te njejten status per sa I perket te qenurit te djathte me familjet nacionaliste dhe jo pa qellim kane qene thirur “Te ram prej fiku ” dhe te presesh nga pinjoll te ktyre familjeve te shpetojne te djathten eshte absurde, por edhe me absurde eshte kur kjo andrrohet prej pinjojve te familjeve nacionaliste……

Natyrisht, pinjollet e familjeve “Te rame prej fiku” kane te drejten e tyre te quhen te djathte, te majte, antikomunist, te pretendojne per te drejtuar parti politike qofshin ato te majta te qendres apo te djathta, por te djathtet e vertete origjinal nuk duhet absolutisht te genjehen,te joshen dhe te manipulohen prej nji utopie te tille…..

Eshte tjeter gje te pretendosh ose te quhesh I djathte e tjeter gje te jesh me te vertete i tille !

Pinjollet e familjeve nacionaliste, do te thoja qe jane krejt ne rregull, qe tregojne dhimbshuri per te ndjerin Olldashi, per menyren se si vdiq, per moshen, per fisnikerine e tij (nqs e ka pas se nuk e kam njofte ) por edhe thjeshte si nji I ri qe humbi jeten, por KURREN E KURRES nuk duhet ta qajne dhe ta shohin humbjen e tij si nji rast i humbur per shpetimin e te djathtes.

Perndryshe, pinjollet e familjeve nacionaliste kane krize identiteti per sa I perket vetdijes se tyre politike.
Nuk mund te jesh, ne mjes, ballist me idhull Mithat Frasherin, ne dreke legalist me idhull Mbretin Zog dhe ne darke demokrat tu u perlot per humbjen e te ndjerit Olldashi si nji rast i humbur politik i se djathtes, ksaj I thone me qene m dy e me shume b…. .
Ato pinjoll te familjeve nacionaliste, qe jane te qarte e te vetdijshem, jane vetem me 1 dhe nuk e shohin shpetimin e tyne ke individ te marrun borxh e qe nuk kane te bejne aspak me platformen e djathte.

Ah, po, une psh si legalist do te thoja me zemer te plasun, ahhh qe fillimet e viteve 90 nuk i gjeten gjalle shume intelektual zogiste ose nuk e gjeten me te ri Ibrahim beg Sokolin, Sami Kupin e shume te tjere per te drejtuar legalitetin, me qellim realizimin e aspiratave kombetare…..ah-e te tilla duhet te na dalin nga zemra ne nacionslisteve e jo per figura qe absolutisht nuk i lidh me endrren tone te djathte !