Blindohet Qarku Kukes! Supermasa kundër Covid-19

Prefekti i Qarkut Kukes Zenel Kuçana nuk ka pritur identifikimin e ndonje rasti pozitiv me koronavirus por ka dhene alarmin dhe ka sugjeruar nje sere masash te rrepta sigurie.Per 24 ore rrjesht Prefekti jo vetem ka angazhuar punonjesit e shendetit publik 24 ore non stop por ka vijuar me kontakte bashkbisedimi me kryesuesit e klerit musliman per te shmangur rreptesisht ritet fetare ne vende publike.

Po ashtu eshte sugjeruar nje regjim i kontrolluar per dasmat dhe funeralet.Te tre strukturat e Bashkive Kukes,Tropoje e Has jane ne pune intensive per pastrimin total te ambjenteve publike dhe dizinfektimin e tyre dhe gjithe institucioneve qe vijojne punen.Inspektoriatet jane ne pune me kontrolle dhe keshillime.

Doganat jane te pajisura me personel te specializuar mjekesor. “Nuk kemi asnje rast te identifikuar dhe shpresojme te mos kemi -thekson Prefekti Kuçana por kjo vetem na inkurajon te marrim masa rreptesisht parandaluese”. Qarku Kukes perballon nje flukse te madh udhetaresh dhe vizitoresh te cilet perbejne nje risk te shtuar pa permendur turiste te shumte te zezonit dimeror ndaj alarmi i Prefektures nuk eshte panik por nje risi parandaluese.

(G. Alimani)/InfoPressAlbania/