Pas djegies së KZAZ-së në Bushat, policia shantazhon gazetarin dhe operatorin Joni Krajni

Ngjarjet e mbrëmshme të Bushat të Shkodrës, të cilat kanë patur një dinamikë që kulmoi me djegien e materialeve zgjedhore të KZAZ-së nr.6, janë pasuar sot me një valë masash të ashpra nga ana e policisë së shtetit, ku përvec të ndaluarve dhe të shpallurve në kërkim, po mbahen nën trysni dhe po intimidohen qytetarët e thjeshtë.

Kësaj trysnie dhe dhune psikologjike nuk i ka shpëtuar as media dhe operatorët e saj në terren, pasi sic mësojmë nga burimet tona, policia po mban nën masa të rrepta mbikqyrjeje, jo vetëm mbështetësit e opozitës, por cdo qytetar, apo dhe opertaorë mediash. Një rast i tillë shantazhi dhe presioni po ushtrohet ndaj operatorit Joni Krani, i cili ndodhet në terren për të përcjellë pamjet direkte të situatës, por mesa duket policisë së shtetit, nuk i ka pëlqyer një fakt i tillë, dhe po mban të shantazhuar operatorin në fjalë.

Me pamjet e bëra virale në rrjet, ku policia e shtetit aktronte me policë të plagosur nga ngjarjet e mbrëmshme në Bushat, duket se shantazhi dhe presioni ndaj medias do të jetë në rritje, me qëllim mospasqyrimin objektiv të situatës, ose ndoshta më keq akoma, mund të jetë një strategji e ndërtuar nga porositë e Lleshaj, për ta mbajtur median sa më larg, pasi me një farsë të tillë votimesh, pritet diskreditimi i organizatorëve të këtyre votime me parregullsi të shumta që mund të bëhen pasqyrime publike përmes mediash dhe portalesh të shumta.

Në profilin e tij, pas shantazhimeve të shumta, Joni Krajni, shkruan:

Ti sot mund të shantazhosh me foto hallemëdhenjtë për votën në këmbim të vendit të punës…
Une jam ne zbatim te kodit te punes ne krye te detyres . Une kam nje punedhenes dhe zbatoj kontraten morale dhe ligjore .
Gjithësesi, do të përfundosh në burg për hajdutërinë tënde!
I sigurt për këtë