Ferri po vjen”: Evropa do përballet me motin e saj më të nxehtë që nga 2003, që vrau 15,000 vetë në Francë

“Ferri po vjen”. Kështu është shprehur Silvia Laplana, një meteorologe nga Spanja, e cila postoi një video të hartave të nxehtësisë mbi Evropë.Sipas raportimeve, vendet si Franca, Spanja dhe Portugalia, presin temperatura shumë më të larta se normalet. Regjistrimet e reja të temperaturave tashmë janë vendosur në Gjermani dhe Republikën Çeke.

Silvia Laplana@slaplana_tve

El infierno is coming.21.6K8:10 AM – Jun 24, 201912.5K people are talking about thisTwitter Ads info and privacy


Sipas saj, këtë javë temperaturat mund të shkojnë deri në 45 gradë Celsius dhe nuk dihet ende se kur do të përfundojë kjo valë nxehtësie.

Shkencëtarët thonë se shkak i këtyre temperaturave kaq të larta, është kombinimi i një stuhie mbi Oqeanin Atlantik me presionin e lartë mbi Evropën qendrore, e cila po importon ajër të nxehtë nga Saharaja.

europe heat wave temperature anomaly 26 june 2019

Burimi:https://www.businessinsider.com/europe-heatwave-france-germany-spain-dangerous-temperature-2019-6?fbclid=IwAR2-P4dmXJbrt-1owjGd9wSnEQu6Nl-UeVOwcmB8LmERtzML2EktXGhfjuI