10 synimet që njerëzit e suksesshëm i vënë vetes çdo vit të ri sipas “Forbes”

Dëshironi të keni një Vit të Ri të suksesshëm?! Sipas “Forbes.com”, këto janë 10 synimet që bëjnë dhe mbajnë njerëzit që shqyhen për suksesin që kanëQë të jeni si ata duhet:
• Të shpenzoni më shumë kohë për të hartuar listën tuaj të gjërave që nuk dueht të bëni.
• Bëni atë që është thelbësore në fillim më pas pjesët e argëtimit
• Mos nxirrni justifikime
• Mos gënjeni veten se këni kohë
• Mos e humbni kohën, por kapni momentin e duhur
Harper Reed, ish-oficeri i teknologjisë së fushatës së Obamës, ka dhënë këto këshilla:
• “Librat janë të rëndësishëm.”
• “duhet të përfitoni nga koha që keni, nqs e keni të tepërt jeni të privilegjuar.
• Duhet gëzoni në privatësi
• përdorini mediat sociale në interesin tuaj
• Besoni në veten tuaj
• Krijo një rutinë
• Përqendrohuni në punën që bëni

American Express, e cila me siguri di disa gjëra të vlefshme në biznes, na tregoi 6 zakonet e çuditshme të njerëzve të suksesshëm, ku përfshiheshin:
• Mendoni prapa për veprimet që bëni
• prisni momentin e duhur për të përfunduar një situatë të caktuar
• Përsëriteni veten në mënyrë që të kuptoni çfarë keni bërë
• Dhe thoni “jo” më shumë
• Duhet të jeni të ndryshëm nga të tjerët