DËSHMORËVE TË MI

Nga Doruntina Abazi

(Ju lutem më falni që nuk do të prezantoj pranë shtatores së juaj or vëllezërit e mi).

Nuk mund t’i shoh aty duke te nderuar ata që ju TRADHTUAN.
Po, po! Nuk po mund ti shoh pran shtatores tënde qentë që lehin nëpër rrugët e qyteteve gojën plot me Zahir Pajazita dhe Adem Jashara. Juve ju ngritën kurth dhe nuk ju dërguan armët e duhura që ia kishin premtuar. Vdekja e juaj u dha pushtet këlyshëve të Serbisë të cilët më shpesh pinë kafe me shkie se me invalidët e luftës dhe familjarët e dëshmorëve.
Nuk mundem ti shoh edhe disa shokë të dikurshëm, të cilët vijnë të përkulen para shtatores së juaj bashkë me ata njerëz për të cilët ata e dinë shumë mirë se janë tradhtarë dhe që ju bënë kurthin.
Nesër vijnë edhe ata që shtrembëruan historinë tuaj… edhe ata që manipuluan me listat e veteranëve të luftës duke ju bërë të barabartë me spiunët dhe bashkëpunëtorët e KOS-it jugosllavë… pra, para teje do të vijnë për të shfajësuar veten nga mëkatet e bëra para, gjatë dhe pas luftës të cilën e organizuat me shokët e idealit dhe heronjtë e këtij kombi.
Aty tek varri do vijnë edhe disa nga ata që shitën një pjesë të asaj toke që së bashku me shokët e çliruat nga SHKIET.
Nesër në ato tubime nuk do të jenë shokët tuaj të veprimtarisë, nuk do të jenë as shokët që i deshtët shumë që ishin krah të djathtë, as shokët e qelisë që ndoqën rrugëtimin e juaj për bashkim kombëtar.Gjithashtu do të mungojnë edhe shumë komandantë e figura të shkabës së lavdishme të UÇK-së, aty do të mungojnë të gjithë ata djemë luftëtarë, të cilët sot e kësaj dite ndjehen krenar me emrin e juaj dhe kontributin e tyre në radhët e ushtrisë së shenjtë që ju e themeluat.
….. I gëzofshi ditlindjet e juaja,gjithmon e jetë.Familjarët e dëshmorëve duhet larguar ,,Gjarprin”dhe ekipin e tij nga kto përvjetore sepse kta veq dëm i bëjn dëshmorëve.Rroft lirija e Popullit.