Punonjësit shëndetësorë që refuzojnë vaksinën do pezullohen për 8 muaj nga puna

Punonjësit e shëndetësisë në shtëpitë e kujdesit për të moshuar në Itali do të pezullohen nga puna për 8 muaj nëse refuzojnë të bëjnë vaksinën e koronavirusit. Giovanni Belloni, një mjek në provincën e Pavias dhe presidenti i Shoqatës Italiane të Mjekëve ka dhënë këtë mendim pasi ka pasur anëtarë të stafit në Pavia që kanë dalë kundër vaksinës.

“Ne duhet të bëjmë një dallim mes atyre që nuk duan të vaksinohen për arsye të caktuara shëndetësore, si prezenca e tumorit. Ata do të pezullohen nga puna, por do të paguhen. Ndërsa të tjerët që refuzojnë vaksinën, do të pezullohen nga puna për 8 muaj dhe nuk do të paguhen” , tha Belloni në një intervistë për ‘Repubblica’.