Putin në gjendje të keqe shëndetësore, në luftë me kancerin dhe sëmundjen e Parkinsonit

Presidenti rus Vladimir Putin ka kancer si dhe simptoma të sëmundjes së Parkinsonit. Ai në muajin shkurt ishte nënshtruar një ndërhyrje kirurgjikale urgjente.

Analisti politik Valery Solovei pretendimet e mëparshme të të cilit ishin mohuar për shëndetin e dobët të njeriut më të fortë në Rusi, thotë se Putini ka në plan të jap dorëheqjen e tij nga Kremlini në fillim të vitit të ri.

Solovei pretendon të këto burime i ka nga Kremlini.

“Unë nuk jam mjek dhe nuk kam asnjë të drejtë etike për t’i zbuluar këto probleme. Diagnoza e dytë është shumë më e rrezikshme, pasi Parkinsoni nuk kërcënon gjendjen fizike, por thjesht kufizon paraqitjet publike. Por ekziston një diagnozë fatale”, tha Solovei.

Gjithashtu ai tha se Putini në muajin shkurt i është nënshtruar një operacioni për kancerin në bark.