Presidenti Trump shkarkon Dr. Faucin: Njerëzit janë lodhur duke dëgjuar këta idiotë për virusin

Presidenti i SHBA, Donald Trump ka shpërther në kritika ndaj një ndër mjekëve  më të njohur në botë, dr. Fauci. Sipas Tramp njerëzit janë lodhur duke dëgjuar për pandeminë  e cila ka vrarë mbi 215 mijë amerikanë.

Tramp e koncideron Dr. faucin si një “katastrofë” dhe zyrtarët e  tjerë të task Forcës kundër covid-19 si “idjotë’’ dhe është shprehur qi është i gatshëm të gjejë një zgjedhji për koronavirusin. Tramp tha që nëse ai do të kishte ndjekur këshillat e Dr. Faucin, më shumë se 500mijë amerikanë do të kishin vdekur. Më pas ai e cilësoi si një bezdi të rëndë rekomandimet e administratës për zbutjen e Covid-19.

“Njerëzit janë lodhur nga Covid. Unë kam tubime të mëdha,” tha Trump. “Njerëzit janë duke thënë gjithçka. Thjesht na lini rehat. Ata janë lodhur nga kjo. Njerëzit janë lodhur duke dëgjuar Faucin dhe gjithë këta idiotë”,- tha Presidenti i SHBA-ve.

Dr. Faucin ka qenë drejtor i Institutit Kombëtar të Alergjisë dhe Sëmundjeve Infektive që nga viti i largët 1984, dhe është antarë i Task Forcës së korona virusit. Në kohën qëa i po fliste në telefon me Tramp, Dr.Faucin po flerësoj nga  Akademinë Kombëtare të Mjekësisë për Udhëheqjen Shembullore me nbjë çmim.  Ndërsa mjeku u shpreh se kishte mbetur“pa fjalë”nga vlerësimi.

“Kemi shumë sfida përpara nesh dhe nuk mund të mos mendoj se vërtet po kalojmë një kohë që është shqetësuese anti-shkencë në segmente të caktuara të shoqërisë sonë,” tha ai.