Skerdjan Dhuli: Anti-sistemi zgjedhor si lojë e Edi Ramës

Duhet t’a them që në krye të radhëve se unë jam kundër sistemit zgjedhor me lista të hapura. I qëndroj idesë time se ky sistem nuk është për terrenin politik shqiptar dhe se as partitë politike e as shoqëria nuk janë gati për të.
Megjithatë luftën e madhe me propagandën në dukje e humba.
Edi Rama, i zënë në kurthin vdekjeprurës nga koalicioni opozitar që çdo ditë shtohej e çimentohej, bëri atë që kishte në dorë nëpërmjet disa fundërrinave që i bëri PD deputet dhe sot lëpijnë “Taulantët” e Ramës, duke hedhur në erë sistemin zgjedhor me ndryshime kushtetuese.
Pse ? Se ishte i humbur.

Në media po të flisje për këtë temë e po të ishe kundër listave të hapura, kishe dy mundësi;
Ose të gozhdonte propaganda që i ngjante një revanshi ushtarak, ose nuk ftoheshe kurrë në asnjë tv (si rasti im dhe i disa miqve të mi) sepse ky mendim nuk duhej dëgjuar, madje as nuk duhej thënë e mundësisht as të mos mendohej.

Këta veshë e ky tru ka duruar e degjuar idjotësi të denja për pavionet më të rënda të prikiatrise për më shumë se dy vjet por të luftoje me t’a të ngjaje si don Kishot.
Sa hapje gojën, të vinte rrufesëshm togfjalëshi “fajin e ka sistemi” a thua se ishte sistemi kompjutetik grek aty ne Kakavijë e Kapshticë që prishet çdo stinë.
Mundësisht edhe kur ikte dielli, fajin e kishte sistemi. Binte shi, fajin sistemi.

E megjithatë, koha është ilaçi më i mirë.
Edi Rama, ai që ishte më i interesuari nga të gjithë për ndryshimin e sistemit, bëri levizjen e tij.
Lejoi në media më shumë se asgjë tjetër pikërisht këtë debat. E në fund, si me magji nxorri nga sirtari me gojen e “RudinMurrizërve” të tij hedhjen në erë të sistemit.
Duartrokitje e madhe.
Urraaa, u hapën listat.
Tani nuk do i bëjë më kryetari listat. Tani do votojë populli kë të dojë.
Dmth kishte njerëz që besonin se Edi Rama do bënte kesi marrëzish kundër vetes së tij…
O Zot. Nejse…

Mirëpo ky nuk zgjënjen dhe tani bëri lëvizjen tjetër duke thënë se “listat do jenë të mbyllura por të hapura. Ju do votoni kë do Rama por tanimë pa koalicione.
Si ta kuptojmë këtë ?
Shumë qartë. E gjitha lojë për të ndihmuar Edi Ramën. Listat prapë të mbyllura ppr koalicionet JO.
Kush ka menduar ndryshe, tani duhet të qepë gojën, e në pastë pak dinjitet, të paktën këtë e pres prej atyre miqve të mi që janë sherrosur me mua për këtë temë, duhet të kërkojnë falje që u bënë vegël e Ramës.

Sepse nuhas që tani e më tej nga “fajin e ka sistemi”, do thonë “fajin e ka opozita”.
E atëherë, unë do them vetëm një frazë: fuck off.