Sekretari i medias së PDK-së, takon demokristianët gjakovarë.

Nga Agron Prebibaj- seketar i medias së PDK-së

ME DEMOKRISTIANËT E GJAKOVËS

(Risia, takimi i parë me Anton Pllumbi’n në Restorant Pishat).

Pas luftës me COVID 19, me patjetër se udhëtimi im i parë do të ishte drejt qytetit tim të lashtë Gjakovës time të dashur, pasi aty do të frymoja me mirë mes vëllezerish demokristianë, bash aty ku ndihem mirë unë.Vrapova për tu takuar me demokristianët Gjakovarë për të ndarë së bashku shqetësimet që solli lufta e panjohur, por pse jo edhe të shkëmbenim mendime rreth situatës politike në vëndet tona të cilat kanë turbulluar opinionin publik në trojet shqipare.

Demokristianët kanë të drejtë të flasin e të japin mendime për realPolitikën mbarëkombëtare pasi janë të vetmit të pa mëkatuar nga e kaluara e as e tashmja, ndaj dhe si identiteti ynë kombëtarë duhet të ngarkojnë më shumë në përgjegjesi në sherbim të kombit të vet, edhe kur syleshësia e fondamentalistet i quajnë të përjashtuar.

Në takimet e mia dy ditore me Gjakovarët e mi demokristianë kënaqësia kulmoj kur ne flisnim drejt për drejt e në sy njeri-tjerin, krejt lirshëm e qartazi, tamam si mes një familje të shëndoshë e cila duhet rritur për të sherbyer vetës, shoqërisë e kombit.U takova me liderin Z.Zef Morina (kryetar i USHDK & Zv.kryetar i PSHDK), me mikun tim personal Krist Mula, me Kryetarin e këshillit komunal Z.Anton Shala, me drejtuesin elitarë demokristianë Janez Frrokaj, me Ing.Mark Komani, me Zef Mula, e plotë të tjerë.

Por risia e takimit tim të parë vjen me bashkëfshatarin tim Anton Pllumbi në Restorantin e tij Pishat, një sherbesë kjo të cilën rastesisht ma bëri Zoti Morina, duke më mundësuar edhe njohjēn e afert njerëzore.U kënaqa, se me kënaqen, edhe unë u përpoqa ti kënaqja, me pritën e më përcollën si në shtepinë time, për tu takuar së shpejti.

Zoti e bekoftë krejt Gjakovën, Zoti i bekoftë demokristianët shqiptarë!