Fotot/ Gati për sulm, luftëtaret anti-ISIS kafshojnë lepuj dhe gjarpërinj të gjallë

Pamje të rralla shfaqin luftëtarë femra anti-ISIS, më se të guximshme, teksa kafshojnë gjarpërinj dhe lepuj, në çastet e mbarimit të shkollës luftarake.

Oficeret e Peshmerga-s (forcat ushtarake kurde) u diplomuan sot pranë qytetit irakian-kurd të Soran, 60 milje në verilindje të kryeqytetit të Kurdëve, Erbil.

Image result for Peshmerga

Gjatë ceremonisë, si për të treguar se tashmë janë gati dhe pa kurrfarë frike, vajzat ngulën dhëmbët te gjarpërinjtë dhe lepujt e gjallë.

Pesmergara-ët u shndërruan në një faktor kryesor në luftën tokësore kundër ISIS-it në gusht 2014 kur trupat sunite-ekstremiste sulmuan rajonin e tyre.

Image result for Peshmerga  ceremony

Forcat Peshmerga janë të njohura për përdorimin e grave luftëtare në vijën e parë të fronit, si një nga arritjet e tyre më të mëdha. Thuhet se ISIS ishte tmerruar nga forcat në fjalë, duke menduar se të vritesh nga një grua nënkupton të humbasësh një vend në parajsë./tch

Members of Kurdish Peshmerga Special Forces demonstrate their skills during their graduation ceremony at a military camp in Soran district, in Erbil province, Iraq February 12, 2020.
Members of Kurdish Peshmerga Special Forces demonstrate their skills during their graduation ceremony at a military camp in Soran district, in Erbil province, Iraq February 12, 2020.
Members of Kurdish Peshmerga Special Forces demonstrate their skills during their graduation ceremony at a military camp in Soran district, in Erbil province, Iraq February 12, 2020.
Members of Kurdish Peshmerga Special Forces demonstrate their skills during their graduation ceremony at a military camp in Soran district, in Erbil province, Iraq February 12, 2020.
Members of Kurdish Peshmerga Special Forces demonstrate their skills during their graduation ceremony at a military camp in Soran district, in Erbil province, Iraq February 12, 2020.
Members of Kurdish Peshmerga Special Forces demonstrate their skills during their graduation ceremony at a military camp in Soran district, in Erbil province, Iraq February 12, 2020.
Members of Kurdish Peshmerga Special Forces demonstrate their skills during their graduation ceremony at a military camp in Soran district, in Erbil province, Iraq February 12, 2020.
Members of Kurdish Peshmerga Special Forces demonstrate their skills during their graduation ceremony at a military camp in Soran district, in Erbil province, Iraq February 12, 2020.
Members of Kurdish Peshmerga Special Forces demonstrate their skills during their graduation ceremony at a military camp in Soran district, in Erbil province, Iraq February 12, 2020.
Members of Kurdish Peshmerga Special Forces demonstrate their skills during their graduation ceremony at a military camp in Soran district, in Erbil province, Iraq February 12, 2020.
Members of Kurdish Peshmerga Special Forces demonstrate their skills during their graduation ceremony at a military camp in Soran district, in Erbil province, Iraq February 12, 2020.