Të mbështesim Bashën që të pastrojmë politikën!

Nga Mariglend DOÇI

E ndersa ndjekim me vemendje zhvillimet e fundit ne politike nje pjese teper e rendesishme dhe shume e rende eshte mbushja e administrates me persona me rekorde kriminale dhe me rende akoma ne politik-berje ku kryetar bashkish dhe deputet vijne me nje te shkuar te zeze dhe nje pafundesi rekordesh kriminale ,pasoje e qeverisjes “rilindje” nga krahu tjeter vazhdon kembengulja dhe rezistenca kundrejt presjoneve dhe tentativave per futjen e ketyre personave dhe individeve ne politike nepermjet Partise Demokratike .

Lulzim Basha duhet duartrokitur dhe inkurajuar per kokfortesine dhe ndertimin e nje strukture me element te rinj ne politike. Kjo vihet re nga struktura qe u riformatua sefundmi pra Këshilli kombetar i PD ku mosha mesatare nuk i kalon 35 vjeç. Keto element jo vetem nuk kane lidhje me sigurimin e shtetit por as me krimin dhe shumica vijne nga familje qe me pare nuk kane qene te perlyer nga asnje afere korruptive . Kryetari Basha inkurajon dhe udhezon ne menyre te drejtperdrejte edhe deget per pastrimin gjate ristrukturimit te PD ne per rrethe ku ne menyre apsulute te perjashtohen persona apo individe me rekorde kriminale apo persona te tundueshem .

Ristrukturimi apo rigjenerimi i strukturave ne rrethe sipas udhezimeve te qendres do te jete i here pas hershem deri ne pastrimin dhe krijimin e nje partie te vlerave demokratike perendimore , me synim krijimin e nje strukture profesioniste te gatshme per zgjedhjet qe na paraprijne . Si perfaqesues i Kryesise se Forumit Rinor te Partise Demokratike te Shqiperise inkurajoj te gjithe te rinjte qe shpresojn per nje Shqiperi si gjith Europa ti bashkohen PD , te mbeshtesin Lulzim Bashen ne misionin e tije dhe sot me shume se kurre te behemi bashke per Shqiperine .

Marr shakas nga bisedat e javes se fundit nga ku kam takuar shume demokrate dhe jo vetem ,por edhe qytetar qe kane humb shpresen se ky vend do te behet ata thone “nuk ka politike te re me mesatare moshe 55-60 vjeç” e pergjigja ime eshte si mund ti gjejm keta te rinj ku ata po ikin , ama thirrja dhe afrimet duhet te jene me te fuqishme dhe me reale e kjo na takon me se shumti ne , strukturave te partise .

Per kete arsye duhet me patjeter qe reformimi i PD te jete i vazhdueshem dhe ne te sjellim nje politike jo vetem me te rinj ne fokus por edhe nje politike te re te shkeputur nga konjekturat dhe lidhjet farefisnore edhe kjo po ndodh , po ndodh me Partine Demokratike , po ndodh me Lulzim Bashen !