Dëmtimi i urës së Zogut, reagon kryelegalisti Axhami: Paturpësitë qeveritare, po shkatërrojnë vlerat kulturore kombëtare

Kryetari i PLL Shpëtim AXHAMI

Apel në lidhje me dëmtimin e Urës së Zogut.

Një prej urave më moderne, e para e ndertuar në Shqipëri, dëmtohet rëndë nga reshjet e ditëve të fundit.
Pasi i ka rezistoar prej rreth 100 viteve lloj lloj faktori atmosferik, e lenë në harrese e pa rikonstruksion mirmbatjeje kjo urë u dëmtua ditet e fundit.
Kjo eshte paturpesi shteterore qeveritare të cilat nuk kane vleresuar dhe nuk vleresojnë si duhet pasuritë kulturore me vlera muzeale që vendi yne trashigon.
I bëjmë thirrje organeve kompetente qeveritare të marrin masa urgjente për rikthimin në identitet të kësaj vlere arkitektonike muzeale kombëtare.