Spitalet duhet të ndihmojnë jetë jo të marin jetë!/Nga psikologia Marsela Lekli, nga një reagim në profilin e saj ne FB

Spitalet refuzuan ta ndimonin 53-vjeçarin, i cili ndërroi jetë para dyerve të spitalit.

Të trokasësh në dyert e spitaleve, të kërkosh ndihmë , të dalësh në media me zë e figurë të kërkosh ndihmë se askush nuk po kujdesej për qytetarin fatkeqësisht humb jetën jashtë dyerve të spitalit, duke ju mohuar e drejta themelore e trajtimit shëndetësor.

Ngjarje tepër e rëndë ai pacjent mund te ishte gjithkush prej nesh, modeli shëndetësor ekonomik dhe politik po dështon çdo ditë,
sa persona mund të ken pasur fatin e qytetarit, të cilët kanë humbur jetën nga mos kujdesi shëndetësor me mos veprim apo me veprim.

Ka humbur vlera njerzore humane, njerëz që ndrojnë jetë padrejtësisht nga neglizhenca e insitucjoneve që duhet të ndihmojnë jetë jo të marin jetë..!! Kjo është politika e institucionale
mos funksjonimi dhe manaxhimi i pacjentëve, i con në humbje jete.!!