DEKLARATA/ Kryelegalisti Axhami: PLL kurrē nuk do të pajtohet me asnjë qëndrim të kujtdo qeverie qē anashkalon çështjet tona kombëtare për çdo arsye

Shpetim AXHAMI, Kryetar i PLL

Mbledhja e dy qeverive pa u biseduar Çeshtja Çame është Kali i Trojës për çështjen Kombëtare!

Deklaratë e Partisë Lëvizja e Legalitetit!PLL, ka percjellë takimin e sotēm zyrtarë që KM Rama zhvilloi me ministrin e Jashtëm grek Nikos Dendias, në ambientet e kryeministrisë.

Gjatë konferencës për media, Rama theksoi se marrëdhëniet mes dy vendeve do të fokusohen tek çështjet ekonomike dhe problematika të tjera sekondare, ku edhe çeshtja e detit si çeshtje e rëndesishme, për ne, anashkalohet per momentin dhe nuk do ketë zgjidhjen e duhur.

Për PLL çdo takim, negociatë apo marrëveshje mes dy qeverive të shteteve tona fqinje, duke anashkaluar Çeshtjen Çame është Kalë Troje për çeshtjen tonë kombëtare në tërësi dhe nuk siguron kurrë marrëdhënie të fqinjësisë së mirë si edhe duhet.

PLL kurrē nuk do të pajtohet me asnjë qëndrim të kujtdo qeverie qē anashkalon çeshtjet tona kombetare për çdo arsye.