Taksat e shqiptarëve për fasadat me figurantë “të entuziazmuar” që duartrokasin ministren

Nga Dr. Ilir ALLKJA

Përse paguajnë taksa shqiptarët !?

Që shqiptarët janë lënë dorë të Zotit dhe të fatit duket qartë në çdo qelizë të jetës tonë. Që Ramës dhe shërbëtorëve të tij ju intereson me çdo kusht garantimi i pushtetit për zgjedhjet e ardhshme e aspak shëndeti e jeta e qytetarëve, këtë e kanë kuptuar edhe dashnorët e rilindjes .

Ndêrsa kaloi vera e nxehtë, stinë në të cilën virozat janë më pak agresive, shfaqin më pak sëmundshmëri, në sfond po shfaqet vjeshta e pas saj dimri.

Sa e pregatitur është Shqipëria për tu përballur me një stinë të ftohtë, të egër , të kërcënuar nga viruset por sidomos nga varfëria.

Unë dhe kolegët e mij prisnim që ekspertët e komitetit të publikonin protokollet, por asgjë.

Unë dhe kolegët e mij , prisnim që të kishim të publikuar nga ekspertët e ministrisë një plan trajnimesh, kualifikimesh e sidomos pajimesh për stinën e egër që po afron , por s’nuk …!

Sot testimi për banorë i Covid-19 është në nivele afrikane, me reth 500 ne dite me nje pozitivitet tejet të frikshëm që varion 20-35% .

Sot shërbimi i urgjencës kombëtare, njësisë së koordinimit 127 është në amulli,pa strategji, pa protokolle, pa lidership .

Sot shërbimi parësor i mjekut të familjes është pa protokolle profesionale, pa trajnime e informacione standarte e sidomos përditësuese, pa rimbursim te barnave suportuese per Covid-19 që blejnë qytetarët.

Infeksioni i Covid-19 është një nga shkaqet serioze të komplikacioneve si dhe vdekshmerisë se lartë edhe në sëmundje të tjera kronike, por ende sot nuk ka asnjë protokoll shkencor të përkthyer e përshtatur.

Natyrshëm vjen pyetja perse paguajnë shqiptarët për një administratë burokratike e cila ju shërben për asgjë !

Fasadat me figurantë “të entuziazmuar” që duartrokasin ministren në momentet që sistemi shëndetësor është pranë kolapsit tregojnë mjerim në mos çmenduri !