Covid 19/ Italia shtyn gjendjen e jashtëzakonshme deri në tetor

Kryeministri italian Giuseppe Conte, zyrtarizoi vendimin e qeverisë për zgjatjen e gjendjes së jashtëzakonshme deri në 15 tetor në vend për shkak të pandemisë së Covid-19.

“Zgjatja e gjendjes së jashtëzakonshme nuk është “një gjest autoritarizmi, është një masë legjitime dhe e pashmangshme sepse virusi vazhdon të qarkullojë” – u shpreh Conte.

Sipas kryeministrit, “në këtë mënyrë vendi do të jetë më i sigurt.”