BESA, N’A PREU NË BESË!

Nga Enada CIKO

Nuk di nese Ministrja Besa ka me te voglen ide per kuptimin e shenjte te emrit qe mban?!

Nuk di nese arrin te kuptoje sadopak, pasi per te marre pergjegjsi per postin qe mban as qe diskutohet, arsimi rrjedhimisht dija eshte jetik per nje Komb !!

Propogandes shurdhuse dhe tymnajes verbuse ” librat falas per ciklin e ulet ” nga Ministrja Lindita qe erresoi arsimin, Besa besshkelur i shton fjalen ” Perdorim ” ……. kryeministeri uronte klasat e para nga Vlora, njekohesisht i keshillonte te mos zhgarravisin librat, ( kur te kshillon nje zhgarravites tingellon komike, por ka gjithe tragjiken e shoqerise brenda).

Dikush mund te pyes: çfare nuk shkon?!Gjitheçka eshte fasade, fallcitet i qeverise dhe Ministrise Arsimit, libra te ri falas nuk ka. Librat do jene te perdorur ( mbani mend qe i fshime ne Qershor ). Vetem klasat e para do te kene libra te ri, dhe fletet e punes per klasat e tjera.

Tekstet ne treg te zi, nese arri i ti gjeni, dhe kjo nje jave para fillimit te vitit shkollor.As qe mund te mendohet qe nje femije te pervetsoje dije ne keto libra, thjesht ndjek gjurmet e nxensit qe posedonte librin, pjesa e mirmbajtjes eshte tjeter.Dhe sa here mendoni se mund te fshihet dhe rifshihet nje liber….

Besa qe preve ne bese shqipetaret, qe nuk kane luksin tuaj?

Arsimi i detyrueshem ne nivel tevendeve Evropiane eshte nje utopi.