Nga Skerdjan Dhuli: Dita e mortjes

Dita e mortjes

Sot eshte dita me e zeze ne historine e kombit Shqiptar.
Nje dite qe ende pas 78 vjetesh ruan te pashuara e te pa mbyllura plaget e medha qe i ka krijuar Shqiperise.
Nje mortje qe mori rreth 6 mije bij nenash te cilet ende nuk kane vend varri.
Hengri jeten e rreth 60 mije te internuarve ku 7 mije vdiqen ne keto kampe famëzeza.
Bloi shpirtin e kockat e rreth 35 mije te burgosur politik.

Menduat se kjo ishte gjema me e madhe ?
Jo. Gabim i madh. Ky ishte vetem fillimi.
Gjema me e madhe qe ju be Shqiperise nga mortja e kuqe eshte zhberja e njeriut. Krijimi i nje njeriu hibrit, qe nuk mendon, nuk ka as shpiet as koke, po vetem partine.
Krijimi i nje mendesie Komuniste qe ende pas 30 vitesh nuk ka rene.

Dhe mbi te gjitha, krijoi nje sistem politik qe edhe keto 30 vjet nuk eshte çrrenjosur dhe e njen menyren per te penetruar ne cdo parti politike, pervec faktit qe bijte e tyre po qeverisin.

Dite e zeze