18 tetori finalja për kryeministrin Rama

Kryeministri Rama ia ka dalë të mos rrëzohet apo të jap dorëheqjen deri më sot. Për njëmijë arësye ka shpëtuar. Ndërsa tani që kupa është derdhur dhe nuk ka se ç’duron më as opozita e as populli mbetet data 18 tetor 2019. Pikërisht në këtë ditë kryetarët e shteteve të BE do japin verdiktin final që nëse Shqipërisë do ti hapin dritën jeshile për hapjen e negociatave pa asnjë kusht siç kanë premtuar Maqedonisë së Veriut apo me kushte apo edhe aspak.

Ndonëse kryeministri duhej të kishte dhënë dorëheqjen për të gjetur një kompromis të madh kombëtar në emër të stabilitetit dhe mos shkatërrimit të demokracisë, përsëri data 18 tetor do jetë dita dhe data që ose do t’ia zgjasë disi jetën politike ose e “varros” përfundimisht.

Ndaj në qeveri janë më sytë nga data 18 tetor, duke u lutur për karriket e tyre.

Nëse 18 tetori nuk jep dritë jeshile, data 19 do jetë me dorëheqje kryeministri.

Nëse nuk e bën atëhere përgjegjsia është e opozitës dhe popullit, nëse heshtin.