Arkeologët hapin sarkofagun e mallkuar në Egjipt, çuditen nga ajo që gjejnë brenda

Arkeologët në Egjipt kanë zbuluar kohët e fundit një sarkofag 2000 vjeçar të gjendur në portin e qytetit antik të Aleksandrisë.
Sarkofagu peshonte 30 ton, dhe ishte në ngjyrë të zezë.

Paçka se të tërë mendonin se brënda tij do të gjenin florinj, apo ndonjë perandor të asaj kohë, arkeologët janë ç.uditur kur kanë parë se brënda arkivolit gjendeshin ku.fomat e 3 ushtarëve, njëri prej të cilëve kishte një de.formim të madh në kafkën e tij.
Legjendat për sarkofagun, i cili u gjet i .groposur rreth 8 metra nën tokë nga një grup ndërtuesish, parala.jmërojnë se kushdo që mundohet ta hapi ark.ivolin, do të ma.llkohet përje.tësisht.

Pavarsisht këtyre besimeve, sarkofagu u hap të martën e kaluar.
Sigurisht këto ngelin vetëm legj.enda, pasi deri tani askush nuk është lë.nduar apo asgjë e ngjashme.

Arkeologët kur panë strukturën e sarkofagut, menduan se mos në të gjendej k.ufoma e mumifikuar e Aleksandrit të madh, duke qënë se sarkofagu i përket epokës së tij, dhe daton rreth 300 vite para lindjes së krishtit.

Ushtarët e gjetur në sarkofag janë duke u analizuar me imtësi, por është ende herët për të thënë se kush janë realisht ata, përse janë vendosur në një sarkofag, dhe cila është historia që fshihet pas tyre