Në Bashkinë Mat të largojnë nga puna për të të riintegruar..?!!!

Nga Lindita Doda, (Sekretare e Lidhjes Demokratiek të Gruas, Dega Burrel)

Nuk të cudit pavarësisht se ndien dhimbje kur shikon mbledhjen jashte radhe të këshillit Mat… Shkurtohen nga puna 34 punonjës,pra ju shkurtohet vendi i punës,dhe kalohet ky fakt pa debat . Fakt i trishtë ,34 familje matjane mbeten ndoshta pa minimumin jetik dhe ky fakt kalohet sikur të jenë hapur 34 vende pune jo të jenë shkurtuar ato!

Dhe ta mendosh se u pralejmërua se ky është vetëm fillimi ,pra u deklarua se ka shkurtime dhe largime të tjera. Nga kjo ndërhyrje që specialisti i burimeve njerzore në Bashki e quajti “studim”u kursekan 19 miljon lekë. Ndalemi pak meqë ky na qenka studim! Harroni se ne jemi ndoshta bashkia me e varfër ne vend .! A mendoni se kjo na qenka zgjidhja per te qene me mire ne duke lenë njerëzit pa bukë ? A mendoni ti zbusni apo ti thelloni problemet sociale në Mat ku punësimi është gangrena më e madhe per qytetin tonë!!!

A i zgjidhen problemet Bashkisë Mat me 19 miljon lekë ??? Në cilin sektor të ndjeshëm do kreditohen ato , përse nuk e bëtë publik meqë qenka studim? Si more përdorni termin riintegrim kur dihet se nuk do të ndodhë?! Të nxjerr nga puna për të të riintegruar! Ç’ide brilante!!!! Kulmi i hipokrizisë !!!! Kulmi i gjykimit!!!! Kulmi i justifikimit!!!! Si more bëheni kaq qesharake në terma dhe kaq pa sens në gjykim… Si e studiuat ju eficencen këto kohët e fundit? Kush qe grupi i punës që studioi dhe monitoroi? Kush e urdhëroi dhe kush e drejtoi këtê studim?

Me Ç’ instrumenta e monitoroi? Sa specialit të fushës qenë monitoruesit? Mbi c bazë ligjore u bë ky monitorim? A u mor parasysh kostoja sociale? A ju shkon ndërmend se ka logjikë financiare, por ka dhe logjikë sociale? Po për koston sociale cfarë thotë studimi juaj? A menduat ju “studiuesit”se janë qytetarët tuaj e jo të serbisë? Kush jua dha tagrin dhe kush ju zgjodhi ju të bëni studime te tilla ? A mendoni sa përfaqësues dhe gjithëpërfshirës jeni! A mendoni se pikërisht tani kur vendi po prek ikjen gati biblike nga vendi është moment të lësh njerzit nga shpresë.

Si është e mundur që studimi bëhët për të shkurtuar madje në grup dhe jo për të hapur mundësi punësimi për të cilat bëhen studimë kudo në vendet normale të këtij globi. Nuk justifikoj kurrësesi pakorrektësine ndoshta që mundet të ketë dhe ka por kurresi kjo s mund te ketë ndodhur në grup? Ajo gjithmonë është individuale dhe sporadike . Studime të tilla duhet të jenë të ftohtë dhe të thelluar.. Si u beka studimi për një muaj? Ku ishit me parë ju për ta studiuar ? Kam qenë antëtare e këshillit bashkiak dhe ju që e proklamoni studim as keni përmendur ndonjëherë se po merreni me këtë?

Pse pikerisht tani? Apo tani është momenti për një “studim” politik dhe tendencioz me pasoja sociale!!! Dhe ta mendosh se studiuesit që patën gjithë kohën e nevojshme me e bërë këtë më parë si duhet e deklarojnë sot këtë studim një mujor qesharak që do ju mblidhen në fyt shuk pabesie bashkëpunëtorëve , vetëm e vetëm me u kacavjerrë servilizmi të pështirë… Këto janë imitime më të dala boje të mesjetës ku “Bruti ” harton pabesinë me zell shërbëtori vecse më rëndë pasi viktimat janë njerëz të thjeshtë dhe nevojtarë. Jo njerëzore të ngjallni lemeri ne familje kur deklaroni se do kete dhe shkurtime te tjera , madje e thoni me aq qetësi sikur po hapni mundësi punesimi per qytetarët tuaj kjo është e papranueshme ,kështu vec i shërbehet zbehjes përfundimtare të shpresës për të jetuar ketu!!!!

Këshilltarë ngrenë doren një “studimi “politik të tillë dhe harrojne se po te ishin zgjedhje në kushte normale më shumë se gjysma juaj sdo ishit aty, e kjo sju jep tagër me një ngritje dore të largoni njerzit nga puna! Minimumi ju takon të reflektoni nga ana humane për të justifikuar sadopak vendin që keni zënë aty jo ,! Realisht i kuptoj disa këshilltarë që jane ne atë këshill dhe e di që ndihen keq se i njoh si njerëz di dhe ndjeshmërinë e tyre humane , i respektoj pavarsisht asaj që detyrohen të thonë e bëjnë.

Personalisht do ndihesha keq , s’do pranoja dhe falenderoj zotin qe ma kursei të jem pjesë e kësaj drame sociale të vendimëmarrejes penalizuese politike dhe jo vetëm për qytetarët e mij, por ju kërkoj si ish kolege e një pjese aty ta ndaloni këtë sjellje “studimore ” politike tendecioze ndryshe nesër dëmi do jetë i madh i përbashkët dhe i parikuperueshëm.