“Kush kalonte aty nuk dilte më i gjallë”/ Ja qyteti misterioz i të vdekurve (Foto)

Udhëtimi për në këtë vend misterioz zgjat shumë, pasi ndodhet thellë në malet kaukaze të Rusisë, në Osetinë e Veriut. Fshati Dargavs, i njohur edhe si “Qyteti i të Vdekurve” ka një varrezë të lashtë e të veçantë.

Varret këtu kanë më shumë se 100 shtëpiza varrimi që vazhdojnë për 17 kilometra, ku banorët i linin të vdekurit të veshur me rroba dhe me objekte personale.

Vendasit thonë se varrezat i ndihmojnë të kuptojnë se si jetonin njerëzit aty 400 vite më parë. Por edhe arkeologët kanë shumë interes, pasi disa nga objektet e gjetura kanë tërhequr vëmendjen e shkencës.