Thirrja e rinisë shqiptare: Ky vend bëhet duke mos lënë qeveritarët të thithin gjakun e qytetarëve,! Të gjithë bashkë jemi ndryshimi!

Nga Kujtim Gjoci

Edhe sa të rinj do vdesin në punë; dhe sa të rinj do të largohen nga vendi; dhe sa do të vrasin njëri tjetrin për gjëra të pakuptimta; dhe sa kohë do të heshtim ndaj padrejtësive të pushtetarëve, që po pinë gjakun e popullit.

Dhe sa do të heshtim ndaj të vërtetës së hidhur; dhe sa do të heshtim ndaj shkatërrimi të të ardhmes se fëmijëve, nipërve, etj..

Dhe sa do të bëjmë të pasur pushtetarët brez pas brezi; koha ku duhet të themi dhe sa duhet që të mbarojë ky vend?

Ky vend do të bëhet, duke mos vrarë vëllai, kushëririn, etj! Ky vend bëhet duke mos lënë qeveritarët të thithin gjakun e qytetarëve, të gjithë bashkë jemi ndryshimi!