Bektashizmi “prangos” neootomanizmin

Nga Azgan Haklaj

Qindramijra pelegrinë “pushtojnë” Malin Zot të Tomorrit.

Qindra artistë nga të gjitha trojet shqiptare zbarkojnë në Tempullin e Dodonës Pellagjike, Orakullin e Zeusit me
spektaklin madhështor “Froni i Perendive” organizuar nga Unioni Artistik i Kombit Shqiptar, “Kalorës i Urdhrit të Skënderbeut”, nderuar me Medaljen “Gjergj Kastrioti Skenderbeu”.
Falenderojmë të gjithë artistët që morën pjesë në këtë eveniment madhështor organizuar në kujtim të veprës hyjnore të Abaz Aliut, flamurtarit tě Luftës sě Qerbelasë.
Ideologu i Bektashizmit dhe Rilindjes Kombëtare Naim Frashëri ka shkruar:
“Abaz Aliu zu Tomorr’
Erdhi afër nesh
Shqipëria s’ mbet e gjorë
Se Zoti e desh”. 
Falenderojmë të gjitha mediat shqiptare që e pasqyruan direkt këtë spektakël tematiko artistik.

Fotografia e Azgan Haklaj
Fotografia e Azgan Haklaj
Fotografia e Azgan Haklaj
Fotografia e Azgan Haklaj
Fotografia e Azgan Haklaj
Fotografia e Azgan Haklaj
Fotografia e Azgan Haklaj
Fotografia e Azgan Haklaj
Fotografia e Azgan Haklaj
Fotografia e Azgan Haklaj
Fotografia e Azgan Haklaj
Fotografia e Azgan Haklaj